(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Wednesday, October 31, 2012

Hari lahir Amirul Fariz 15/9/2012

Alhamdulillah..kita berjumpa lagi. cerita dah lama tapi barulah nak menepek kat blog ni kan. Kami sambut simple2 jer. Anak2 ni bukannya nak apa pun. Tapi mesti ade kek. Ni pun dah dapat puaskan hati mereka. Kali ni amirul request nak ade gambar boboboi. Ok jerlah. Bukan susah pun. Order jer kat kedaikan.


nilah rupernyer kek amirul...simple jerkan..yang penting sedap...


Amirul dan aniq sesama nak potong kek...

banyaknyerlah kakak ni letak pokok kan...


Tahniah!!Amirul sudah 5 tahun dan jadi abang kepada aniq. Jadi, mama doakan semoga amirul fariz jadi anak yang soleh, bijak, cerdik dan akan jadi yang terbaik dalam apa jua bidang pun yang amirul minat. InsyaAllah mama dan papa akan bantu selagi kami mampu. We love u much...

ok..cukup setakat ni..kita jumpa lagi..zai jian

Jagung bakar "sempoi"

Alhamdulillah...lamanya tidak bercerita2. Bukanya apa..cuma masa yang tidak mengizinkan.Banyak lagi tanggungjawab yang perlu saya dahulukan.
Beberapa bulan lalu, MIL(mother in law) ada tanam pokok jagung untuk makan anak cucu dan sedekah. Beramal jariah untuk menjadi teman alam kubur. Saya pula berkesempatan ke kebun sambil membersihkan kebun, menyapu dedaunan yang kering. 
Sekurang2nya terbakarlah juga kalori yang berlebihan dalam badan.
Kawan PIL saya yang ajar bakar jagung begini, memang sempoi...katanya kaedah pembakaran begini terkenal di negeri Sabah.
Saya pun x sabar nak rase jagung bakar ni.


 buat unggun api...pastu letak jer jagung..senangkan!



 jagung yang dah masak..biarkan sejuk sikit..


 k.mia dan k.anis menikmati jagung bakar yang panas..sedap katanya..


amirul pun makan juga...erm..adam xmo mkn..katanya nak balik umah..


Seronokkan, bersantai di kebun sambil makan jagung....cukup setakat ini..mengubat kerinduan pembaca blog ni kerana lama sangat saya menyepi...ok..wassalam..jumpa lagi..