(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Thursday, February 28, 2013

RBR Kuala Rompin Pahang - Bhg. 2

Assalamualaikum semua....semoga kita sama2 sihat wal'afiat.
Cerita di Kuala Rompin lagi. pekan Kuala Rompin, Pahang tidaklah besar sangat, biasa jer, pusing2 kat situ jugalah.

Hari kedua kami bersarapan sama2. Macam biasa setiap bilik hotel akan dapat 2 voucher free untuk sarapan, jadi k.mia dah kene bayar asing. Dan alhamdulillah bila en. suami tanya bape RM dah bayar untuk k.mia, staffyang jaga tu cakap, tak payahlah...so..oklah

Saya sempatlah snap banner yang ade di situ untuk kongsikan dengan rakan2 alam maya. Kawasan resort ni memang lapang, ada tempat untuk barbekue, main bola tampar pantai dan sukaneka. Kalau ade sesiap yang nak tukar angin buat family day ke, team building ke, bolehlah ke sini. Ni website untuk info lebih lanjut.....Rompin Beach Resort, Kuala Rompin, Pahang.




Anak2 menunggu mama dan papa amik makanan. Anak2 makan conflakes dengan susu dan buah2an jer...Kami makan mee hun, nasi lemak dan nasi bubur.


my lil aniq yang masih mengantuk..

sempat bergambar kenangan laagi...


Sebelum nak check out kami biarkan anak2 berendam dalam pool dulu, dapatlah main air lam 2 jam gitu.


anak2 conquer pool, sebab yang lain masih bersarapan...kami bersarapan kul7pg..awalkan?


view kawasan hotel dan pool...tangga ni untuk anak2 yang nak slide..

view kawasan hotel...

Dan untuk pengetahuan semua...resort ni juga ada sediakan beberapa chalet untuk pengunjung. Lebih privacykan?? memang pun masa kami nak check in nak stay di chalet tapi dah penuh...sob..sob..


view dari bilik hotel kami.


As ussual kami akan check out 1/2 jam sebelum waktunya...Dan kami pun keluar dari RBR, berjalan2 sekejap di pantai hiburan. Di pantai ni ade restoran, taman permainan..erm..tak nampak pula ada yang menjual pakaian or alat2 untuk berenang, macam di teluk kemang port dikcson...kurang meriah disini.. Ok...kami menuju ke destinasi yang sebetulnya iaitu Temerloh..our sweet home.

en.suami:."papa dah laparlah..." dialog dari en. suami...saya pun lapar juga..
Kami pun berenti di restoran tepi jalan di persimpangan ...kalo terus ke Pekan, Pahang dan belok kiri ke TEmerloh, KL, dan lain2 destinasi..


makanan saya...


Sebenarnyer saya taklah lapar sangat..sebabtu makan sket jer. Anak2 lelaki semua tido lam MPV. tak sampai hati nak kejut..K.mia sorang jer yang lunch dengan kami. Di Kuala Rompin ni, udang galah memang makanan femes bagi kalangan pengunjung. Saya tengok pengunjung yang lain, semangkuk udang galah mereka. Harga seekor dari RM13 hingga RM20...udang yang saya amik ni RM13 jer. Kalo nak masakan panas  sekilo udang galah  cecah sampai RM50.


Nak kata restoran kecik jer...gerailah kot..ade 3 gerai berderet dan semuanya ade menghaingkan udang galah...dan udang galah di sini memang fresh..


 Lege..dapat gak saya siapkan entry bercuti di Kuala Rompin, Pahang untuk panduan rakan2 alam maya yang tak pernah pergi lagi...jumpa lagi...;-)



Friday, February 22, 2013

Di RBR, Kuala Rompin, Bahagian 1

Assalammualaikum buat semua.....ini adalah cerita lama hi..hi.., sekarang  baru berkesempatan nak kongsikan pengalaman. Inilah kali pertama saya menjejakkan kaki di Kuala Rompin, Pahang. 

Yang sebenarnya kami memenuhi jemputan perkahwinan rakan lama kami semasa di UPM dulu atau lebih mesra ex-KBP.

Setelah saya buat research kediamannya..lebih kurang 3 jam dari temerloh...agak jauh dan kami kene bermalam di Kuala Rompin.

Setelah menghadiri majlis itu, kami ke sana ke mari mencari resort yang bersesuaian dengan kami yang beranak ramai ni kan...agak macam mengada jerkan...dah alang2 dok hotel biarlah anak2 boleh main2.

Perkara yang mesti ade ialah pool...untuk anak2 berendam. Memang anak2 dengan pool ibarat irama dan lagu.Sesambil cari saya pun google dan akhirnya jumpelah yang bersesuaian iaitu Rompin Beach Resort di Kuala Rompin.

Signboard nak ke RBR ni kejap ade kejap xde...seingat saya...betul2 sampai di pekan Kuala Rompin ade simpang 4, masuk simpang yang menghala ke arah Pantai Hiburan, jalan terus sehingga jumpa simpang 3 dan disini ade signboard ke RBR dan ikut jer arah dan sampai di RBR.

Kalo rase2 dah sesat sila tanya orang lain...sebab kami memang banyak kali buat u turn.

Kalo nak lebih info mengenai RBR ni boleh klik sini Rompin Beach Resort. Kami solat dulu pastu bawa anak2 terjun kolam.


agak selesakan.. kami request extra tilam untuk anak2

Penat pula menjaga bebudak ni mandi kolam..saya nak berjalan2 ditepi pantai dan nak tenangkan fikiran.
"Jom kita pergi pantai nak"..."..ok..tapi nnt nk mandi kolam lagi...".haih..kolam lagii.



otw nak ke pantai..

Dah sampai pantai...kami anak beranak main pasir wat castle...elok jer saya buat tiang datanglah pula dak kenit aniq meruntuhkan castle kami.

Nyaman dan damainyer di tepi pantai...fuuh memang sejuk angin hari tu sampai ke tulang rasenyer.

k.mia dgn mermaidnyer..pandai dah melukis k.mia nih..

Abg. amirul...buat castle dah macam bukit jer nampaknya..

tengoklah...my lil aniq...main air laut...i have no idea why the sea water become a froth..


Saya dah tak tahan dengan kesejukan angin laut...so, ajak anak2 balik hotel, mandi2 dan nak jalan2 cari makan sebab dah kelaparan ni.

Kami pun keluar resort dan menuju ke Pekan kuala rompin...namun tiada yang berkenan. Pastu terus jalan menghala ke arah Pekan...selepas pekan kuala rompin kami ternampak restoran seafood...so kami pun ikut arah signboard dan jumpe.

Restoran ni atas sungai..terapung gitu...dan banyak bot2 di tepi restoran ni...mungkin pengkalannya.
Saya order tomyam udang, ikan kerapu sweet sour, ikan pari bakar, sotong celup tepung dan sayur kailan goreng...dan amat mengejutkan semua ini berharga Rm 70 kalo x silap..apa yang pasti memang x cecah RM100...serius murah makan kat sini.

 Namun, rasanya agak biasa jer, kalo anda tahu tempat makan lain yang lebih menarik kuala rompin silalah buat pilihan yang terbaik.

Abg. amirul dah lapar sangat...siannyer

my lil aniq ni banyak betul minum teh tarik..haish..

Perut dah kenyang, bolehlah tidur dengan amankan. Nak tahu apa yang kami jumpa otw balik ke Temerloh..nantikan entry berikutnya.
semoga jumpa lagi...zai jian ;-)



Friday, February 1, 2013

Hujung minggu pertama tahun2013

Assalamualaikum semua........
Hujung minggu kali ni kami anak-beranak bermain2 di taman kubang gajah. Senang sangat nak kejut anak2 bangun pagi kalo nak pergi taman.
Dengan xcitednyer "..mama, boleh bawa bola x.."...bawalah, nanti boleh main2 bola kat padang.

Kebiasaannya kami naik lori sebab nak angkut segala basikal anak2. Ada yang nak cycling, ada yang nak main bola...saya biasalah joging mana yang larat...he..he..

Dah siap joging saya pula main2 dengan anak2 manakala en. suami joging pula...kami suami istri nak menjaga kesihatan.

Aniq dengan hepinyer...peace

main passing2 bola....


Tapiii........Aniq lebih minat nak main air longkang pulak....inilah dia budak dok ngadap dinding 24 jam...jumpe macam nih x nak lepaskan peluang...saya biarkan jerlah selagi tak membahayakan dirinya.


lamalah pulak main air...sudahlah nak...



"Mama nak cheese.."..kata aniq..kalo nampak mama pegang hp snap sana sini die pun nk cheese...bukan cheese yang makan tu yer..ni trade mark aniq...

elok jer menongkat dagu...

Anak2 dah puas dan penat bermain, kami pun pergi makan sarapan di restoran bersama2...beriadah dengan anak2 memang menyeronokkan...disamping dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan dan mengukuhkan sikap bekerjasama.

ok..jumpa lagi..zai jian ;-)