Posts

Showing posts from November, 2010

Concert and Graduation Day 2010

Image
Salam mahabbah buat semua teman2 seperjuangan...


Pada 21 Nov 2010 yang lalu Amyra fariza telah menyertai persembahan tarian untuk hari penyampaian hadiah di sekolahnya untuk murid2 6 tahun. Setiap kelas akan mempersembahkan tarian memasing. Masa memula sampai tu hepi jer Amyra ni...pastu cikgu die pun tambah aksesori kat baju die tu..mama izan nak pegi ke dewan, menangis die nak ikut.Ok..ikut duduk skali majlis pun lagi setengah jam nak mula. Agak2 dah nak mula majlis papa pun hantar lah amyra ke blakang dewan..melalak lari ke mama izan..adoilah manje sesangat..lagipun baru 1st time takut gak kan..at last papa die suh cikgu pujuk..sebaik die nak kalo tak..tak dapatlah mama tengok anak mama ni perfomkan. Antara lagu2 tarian yang dipersembahkan ialah "I like a move it", "beat it", "no body" dan banyak lagi. Kelas amyra buat tarian lagu "beat it" iaitu lagu michael jackson. Walaupun pada mulanya menangis tak nak join, akhirnya setelah dipujuk oleh cikg…

Back hoe ini milik siapa??

Image
Salam mahabbah buat teman seperjuangan...
Nape tetiba nak cite pasal back hoe ni?? Amirul anak mama ni memang obses dengan back hoe dan yang seangkatan dengannya. Sampaikan lam tido pun terbawa2kan. Kalo dah nampak mainan back hoe kat pasaraya mesti nak..dari yang sekecil2nya sampailah yang sebesar2nya..banyak gak koleksinya tapi dah terburai.
Amirul fariz nih suke sangat kalo mainan die ade skru..sure die amik sendri skru driver kat bawah kedai papa dan buka..tu yang habih terburai..basikal kakaknyer bakul pun dibukanya..lampu moto mainan pun sama gak..sampaikan extention wayar yang papanya skru ke dinding pun die nak buka.
Makanya, birthday amirul yg ke-3 tahun kami belikan mainan back hoe dengan die2 skali leh naik. Macam manelah agaknye ruper back hoe ni yer. Jap mama uploadkan ehh..
Ha..jeng..jeng...comeel x? sesuaikan dengan diaper amirul tu..bukanyer mama sengaje pakaikan..terkebetulan jer nih..
Tengoklah berposing sakan dengan back hoe barunyer. testing ..

penuh dengan gaya tersengih …

Sudah bergigikah baby aniq??

Image
Salam ukhuwwah fillah buat teman seperjuangan...

Dalam diam rupenyer sudah bergigi baby mama izan yang sorang nih..Memang sudah menjadi kelaziman yang anak2 mama ni tumbuh gigi lewat ..setahun lebih baru kuar..padahal sakit dah berbulan2 berlalu..
Tapi tak bermakna gigi tumbuh lewat..lambat rosak..lewat ke, cepat ke tumbuh kalo malas dan tak mahu berus gigi tetap gak rosakkan..anak2 mama ni memang tak nak berus gigi...kene paksa sampai melalak2...amyra ok dah..amirul..payah sangat..mama izan ni tak nak lah anak2 sakit gigi kan.
Mama izan bercerita or nyanyilah lagu barneys supaya amirul seronok berus gigi. Seorang ibu kene pretend macam2kan supaya anak2 gembira..kengkadang rase cam badut lak walaupun sedih stil wat2 cam gembira. kene geletek..baru leh snap gamba


2 batang gigi aniqBaby aniq ni mase memula tumbuh gigi memang 2 batang gigi skali gus kuar..cepat...kakak dan abangnyer kuar satu persatu. Maybe adelah hikmah disebaliknye...moga2 hikmah yang baik2 sahaje.ok..cukup takat ni..jumpa …

Selamat menyambut eidul adha 2010

Image
Salam mahabbah buat teman setia blog kami..

Didoakan semoga mendapat kemurahan rezeki dan kesihatan yang panjang agar boleh beribadat..insya ALLAH.
Kami mengucapkan selamat meyambut eidul adha dan selamat berkorban serta selamat pergi dan balik kepada mereka yang sedang menunaikan haji di makkatul mukarramah.
Kami menyambutnya di jenderam, selangor rumah suami saya. Semua ipar duai dan biras2 pun ade..memasing cuti sehari jer tak sempat nak balik ke kampung. Hari raya kedua barulah kami menziarahi mak dan ayah mama izan di Klang, selangor..walaupun satu negri, jarak umah mak ayh mama izan dengan umah mertua lam 1 jam setengah..lame gakkan..mama tak sampai hati kalo tak melawat mak ayah mahupun mertua pada hari yang berbahagia ini..even kami cuti sehari pun kami akan pegi gak melawat..selagi mereka masih hidup, bahagiakanlah mereka walau hanya sekadar senyuman.

bergambar di pagi raya

Aktiviti lazim di sini ialah bertakbir dari rumah ke rumah dilakukan pada malam raya..yang istimewanya pada …

Cuti2 1 Family - Bahagian 3

Image
Salam ceria buat semua...

Lama sangat mama izan menyepi yer..erm..terlalu2 busy sampaikan x berkesempatan nak update.Dah sambut hari eidul adha barulah lega sedikit..walaupun begitu kerja2 memang x pernah habis..kalo nak dapat lebih kenelah keje lebih.. betul x?? Jadinya, di mana ade kemahuan di situ ade jalan..apa yang penting senantiasa berdoa..insya Allah apa yang diidamkan pasti akan dapat...cepat atau lambat bergantung kepada ketentuan Illahi.
Berbalik kepada tajuk yang sebetulnya..hari kedua bercuti kami bersukaneka pada paginya..walaupun hujan renyai2 kami tetap seronok bermain..lagipun hujan tepi pantai..insya Allah x terukkan..alhamdulillah memang anak2 sume x demam..
AJk sukan bersiap sedia menyediakan peralatan bersukan sebelum memulakan sukaneka. mencuba peralatan.. peralatan sukan disediakan oleh resort..

ok..leh mula dah nih..

Mula2 bapa2 budak yang main, lawan tarik tarik..team superman lawan team ayah min..dan team ayah min pemenangnya..maybe nasib mereka baik, sebab ayah min…

Cuti2 1 Family - Bahagian 2

Image
Salam ceria...

N3 kali ni rentetan daripada n3 yang lepas.Mama nak bercerita mengenai aktiviti yang kami lakukan selain dari makan2 pada malam 6 Nov. 2010. Menu makan malam tu BBq diner, ayam dan ikan bakar, salad, coleslaw, sup, buah2an, ABC pun ade. Kiranya pueh hatilah makan seeedaap dan alhamdulillah cukup untuk sume keluarga. Mana taknyer pengurus resort tu sendri yang berada di dapur tuk pastikan segala2nya dilakukan dengan baik..baguih betul pengurus tu.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh abah aka En. Muhd. Taufiq. Manakala majlis meriah ini di pengerusikan oleh mummy n daddy. Kemudian disusuli pula oleh ucapan atuk, antara peringatan atuk ialah hendaklah kita mematuhi perintah Allah, kemudian ibu bapa dan suami..selagimana ianya tidak melanggar syariat. Walaupun nampak cam mudah nak taat pada suami tapi ianya tidaklah semudah yang disangka..ialahkan suami nak teh tarik pastu anak lak nak susu..mane satu nak didahulukan..kalo wat suaminyer anak merengek2..jadinya dalam rumah…

Cuti2 1 Family - Bahagian 1

Image
Salam mesra buat semua pengunjung....


Cuti2 1 family ni merupakan aktiviti tahunan keluarga suami saya.Tetapi kali ini agak berbeza kerana dirancang dengan teliti dan melibatkan keluarga sepupu sepapat. Kami bertolak ke Mercu Beach Resort, cherating hari sabtu 6/11/2010 dari destinasi masing2, ade dari kuala Lumpur, Temerloh dan Kuantan. Seramai 9 keluarga yang menyertai program cuti2 kali ini. Mama izan dan suami telah menyelesaikan tugas sebagai urusetia penginapan dan makanan, 2,3 hari sebelum pergi kami konfemkan makanan, hiasan untuk tempat makan, welcome note dan sebagainya.

Setibanya di sana anak2 sungguh tidak sabar untuk terjun kolam. Di sebabkan hari deepavali ramai yang bercuti disitu..jadinya mase check in ade beberapa bilik yang belum siap di kemas. Walaupun begitu, keghairahan nak berendam mengatasi segalanya, makanya bersalin lah anak2 di tepi kolam dengan pakaian renang masing2..anak2 mama pun tidak terkecualikan.Layan jek.. Anak2 sedara n sepupu sume terjun kolam..



Amyra …