(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Wednesday, November 10, 2010

Cuti2 1 Family - Bahagian 2

Salam ceria...

N3 kali ni rentetan daripada n3 yang lepas.Mama nak bercerita mengenai aktiviti yang kami lakukan selain dari makan2 pada malam 6 Nov. 2010. Menu makan malam tu BBq diner, ayam dan ikan bakar, salad, coleslaw, sup, buah2an, ABC pun ade. Kiranya pueh hatilah makan seeedaap dan alhamdulillah cukup untuk sume keluarga. Mana taknyer pengurus resort tu sendri yang berada di dapur tuk pastikan segala2nya dilakukan dengan baik..baguih betul pengurus tu.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh abah aka En. Muhd. Taufiq. Manakala majlis meriah ini di pengerusikan oleh mummy n daddy. Kemudian disusuli pula oleh ucapan atuk, antara peringatan atuk ialah hendaklah kita mematuhi perintah Allah, kemudian ibu bapa dan suami..selagimana ianya tidak melanggar syariat. Walaupun nampak cam mudah nak taat pada suami tapi ianya tidaklah semudah yang disangka..ialahkan suami nak teh tarik pastu anak lak nak susu..mane satu nak didahulukan..kalo wat suaminyer anak merengek2..jadinya dalam rumahtangga perlulah ade toleransi, kalo suami taknak tolong wat susu anak so bersabar dululah yer..Selain itu, atuk juga ade mengatakan supaya kita ni mengajar kalam shahadah dulu bila anak dah boleh berkata2..pastu bolehlah nak ajar sains ke mate ke, hidrology ke, fizik ke, bio ke kan..insyaAllah mane yang baik dijadikan panduan.


khusyuk.. take note pesanan atuk dan nenek..




Pelbagai peringatan diberikan oleh atuk..manakala nenek pula ringkas saje ucapannya, katanya hendaklah kita menjaga rohani, jasmani dan.....xingatlah plak..erm..jaga kecantikan kot..betullah tu penampilan sebagai seorang istri kene jaga terutama untuk tatapan suami..macam mama izan..awal2 suami dah kata die tak suke kaftan dan kain batik..memang mama ade selai jer kaftan tuk lek kg jerlah senang nk gi toilet..kain batik pakai pas bersalin jer bleh...kalo tak kasi gak guano nak pakai bengkungkan..nak slim molim seperti sblum beranak..dah tentu kasikan..ekeke


Aktiviti seterusnya memotong kek..sume2 yang lahir bulan Oktober dan November naik ke pentas untuk potong kek..sebaik kukuh pentas tuh..maklumlah ramai gak..Aniq pun skali gak sambut birthday yang Pertama..alhamdulillah..semoga jadi anak yang soleh.


Happy 1st birthday Aniq..mmuah..


Kami pun menjamu segala makanan yang dihidangkan, sesambil tu adelah sesi karaoke..umi dan abah telah menunjukkan bakatnyer yang terpendam.."..tahukah engkau betapa hebat cintaku, tanpamu disisi aku keresahan..tahukah engkau betapa hebat kasihku tanpa mu disisi aku kerinduan..biarpun ombak merubah pantai kasihku tak akan hancur berderai, biarpun hari berganti hari engkau tetapku nanti.."(penyanyi asal Francisca Peter).


Cabutan bertuah pun ade, sesiapa yang bertuah tu membawa pulang goody bag gift gitu..senang nak bawakan.Anak2 pun dapat gak goody bag gift..macam2 ade..mainan..aksesori penulisan, colour pencil dan lain2 lagi.


Mama izan pun makan gitu2 jer, erm dok mengejar aniq kehulur kehilir..entah memane yang die terjah..tapi dapat gaklah merasa sume makanan yang dihidangkan tuh..Dah sudah makan mestilah bergambar sakan maklumlah nilah kali pertama program cuti2 yang melibatkan ramai keluarga.



Layan foto2 sepanjang dinner..actually banyak sangat gambar..xmuatlah plak nak letak sume..so nilah foto2 terpilih..nanti ade lak yang kata..ekeleh letak foto anak branak die jer..ha..lahkan dah tentu2 ni blog mama izan of coz lah letak foto family sendri..lagipun kalo nak letak foto orang len kenelah minta izin dulu..kot2lah tak control ayu ke, macho ke kan..memalukan orang lak nanti..beter letak foto sendri..x..gitu..zass



Mama izan sefamily mengenakan pakaian berona merah yang membawa makna semangat gitukan..


Bila dah setel sumer2 aktiviti, makanya memasing balik ke bilik memasing dan beradulah sebab soknyer ade aktiviti sukaneka lak..so..nantikan n3 berikutnyer..stay tuned..

Wassalam..

No comments:

Post a Comment