Posts

Showing posts from February, 2013

RBR Kuala Rompin Pahang - Bhg. 2

Image
Assalamualaikum semua....semoga kita sama2 sihat wal'afiat. Cerita di Kuala Rompin lagi. pekan Kuala Rompin, Pahang tidaklah besar sangat, biasa jer, pusing2 kat situ jugalah.
Hari kedua kami bersarapan sama2. Macam biasa setiap bilik hotel akan dapat 2 voucher free untuk sarapan, jadi k.mia dah kene bayar asing. Dan alhamdulillah bila en. suami tanya bape RM dah bayar untuk k.mia, staffyang jaga tu cakap, tak payahlah...so..oklah
Saya sempatlah snap banner yang ade di situ untuk kongsikan dengan rakan2 alam maya. Kawasan resort ni memang lapang, ada tempat untuk barbekue, main bola tampar pantai dan sukaneka. Kalau ade sesiap yang nak tukar angin buat family day ke, team building ke, bolehlah ke sini. Ni website untuk info lebih lanjut.....Rompin Beach Resort, Kuala Rompin, Pahang.



Anak2 menunggu mama dan papa amik makanan. Anak2 makan conflakes dengan susu dan buah2an jer...Kami makan mee hun, nasi lemak dan nasi bubur.

my lil aniq yang masih mengantuk..
sempat bergambar kenangan…

Di RBR, Kuala Rompin, Bahagian 1

Image
Assalammualaikum buat semua.....ini adalah cerita lama hi..hi.., sekarang  baru berkesempatan nak kongsikan pengalaman. Inilah kali pertama saya menjejakkan kaki di Kuala Rompin, Pahang. 
Yang sebenarnya kami memenuhi jemputan perkahwinan rakan lama kami semasa di UPM dulu atau lebih mesra ex-KBP.
Setelah saya buat research kediamannya..lebih kurang 3 jam dari temerloh...agak jauh dan kami kene bermalam di Kuala Rompin.
Setelah menghadiri majlis itu, kami ke sana ke mari mencari resort yang bersesuaian dengan kami yang beranak ramai ni kan...agak macam mengada jerkan...dah alang2 dok hotel biarlah anak2 boleh main2.
Perkara yang mesti ade ialah pool...untuk anak2 berendam. Memang anak2 dengan pool ibarat irama dan lagu.Sesambil cari saya pun google dan akhirnya jumpelah yang bersesuaian iaitu Rompin Beach Resort di Kuala Rompin.
Signboard nak ke RBR ni kejap ade kejap xde...seingat saya...betul2 sampai di pekan Kuala Rompin ade simpang 4, masuk simpang yang menghala ke arah Pantai Hi…

Hujung minggu pertama tahun2013

Image
Assalamualaikum semua........ Hujung minggu kali ni kami anak-beranak bermain2 di taman kubang gajah. Senang sangat nak kejut anak2 bangun pagi kalo nak pergi taman. Dengan xcitednyer "..mama, boleh bawa bola x.."...bawalah, nanti boleh main2 bola kat padang.
Kebiasaannya kami naik lori sebab nak angkut segala basikal anak2. Ada yang nak cycling, ada yang nak main bola...saya biasalah joging mana yang larat...he..he..
Dah siap joging saya pula main2 dengan anak2 manakala en. suami joging pula...kami suami istri nak menjaga kesihatan.
Aniq dengan hepinyer...peace
main passing2 bola....

Tapiii........Aniq lebih minat nak main air longkang pulak....inilah dia budak dok ngadap dinding 24 jam...jumpe macam nih x nak lepaskan peluang...saya biarkan jerlah selagi tak membahayakan dirinya.

lamalah pulak main air...sudahlah nak...


"Mama nak cheese.."..kata aniq..kalo nampak mama pegang hp snap sana sini die pun nk cheese...bukan cheese yang makan tu yer..ni trade mark aniq..…