(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Thursday, February 28, 2013

RBR Kuala Rompin Pahang - Bhg. 2

Assalamualaikum semua....semoga kita sama2 sihat wal'afiat.
Cerita di Kuala Rompin lagi. pekan Kuala Rompin, Pahang tidaklah besar sangat, biasa jer, pusing2 kat situ jugalah.

Hari kedua kami bersarapan sama2. Macam biasa setiap bilik hotel akan dapat 2 voucher free untuk sarapan, jadi k.mia dah kene bayar asing. Dan alhamdulillah bila en. suami tanya bape RM dah bayar untuk k.mia, staffyang jaga tu cakap, tak payahlah...so..oklah

Saya sempatlah snap banner yang ade di situ untuk kongsikan dengan rakan2 alam maya. Kawasan resort ni memang lapang, ada tempat untuk barbekue, main bola tampar pantai dan sukaneka. Kalau ade sesiap yang nak tukar angin buat family day ke, team building ke, bolehlah ke sini. Ni website untuk info lebih lanjut.....Rompin Beach Resort, Kuala Rompin, Pahang.




Anak2 menunggu mama dan papa amik makanan. Anak2 makan conflakes dengan susu dan buah2an jer...Kami makan mee hun, nasi lemak dan nasi bubur.


my lil aniq yang masih mengantuk..

sempat bergambar kenangan laagi...


Sebelum nak check out kami biarkan anak2 berendam dalam pool dulu, dapatlah main air lam 2 jam gitu.


anak2 conquer pool, sebab yang lain masih bersarapan...kami bersarapan kul7pg..awalkan?


view kawasan hotel dan pool...tangga ni untuk anak2 yang nak slide..

view kawasan hotel...

Dan untuk pengetahuan semua...resort ni juga ada sediakan beberapa chalet untuk pengunjung. Lebih privacykan?? memang pun masa kami nak check in nak stay di chalet tapi dah penuh...sob..sob..


view dari bilik hotel kami.


As ussual kami akan check out 1/2 jam sebelum waktunya...Dan kami pun keluar dari RBR, berjalan2 sekejap di pantai hiburan. Di pantai ni ade restoran, taman permainan..erm..tak nampak pula ada yang menjual pakaian or alat2 untuk berenang, macam di teluk kemang port dikcson...kurang meriah disini.. Ok...kami menuju ke destinasi yang sebetulnya iaitu Temerloh..our sweet home.

en.suami:."papa dah laparlah..." dialog dari en. suami...saya pun lapar juga..
Kami pun berenti di restoran tepi jalan di persimpangan ...kalo terus ke Pekan, Pahang dan belok kiri ke TEmerloh, KL, dan lain2 destinasi..


makanan saya...


Sebenarnyer saya taklah lapar sangat..sebabtu makan sket jer. Anak2 lelaki semua tido lam MPV. tak sampai hati nak kejut..K.mia sorang jer yang lunch dengan kami. Di Kuala Rompin ni, udang galah memang makanan femes bagi kalangan pengunjung. Saya tengok pengunjung yang lain, semangkuk udang galah mereka. Harga seekor dari RM13 hingga RM20...udang yang saya amik ni RM13 jer. Kalo nak masakan panas  sekilo udang galah  cecah sampai RM50.


Nak kata restoran kecik jer...gerailah kot..ade 3 gerai berderet dan semuanya ade menghaingkan udang galah...dan udang galah di sini memang fresh..


 Lege..dapat gak saya siapkan entry bercuti di Kuala Rompin, Pahang untuk panduan rakan2 alam maya yang tak pernah pergi lagi...jumpa lagi...;-)



No comments:

Post a Comment