(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Tuesday, February 22, 2011

@ Damai Laut,Perak (Bhg. 1)

Salam buat rakan2 semua...

Memang tepat jangkaan kami, akan kebizian setelah pulang dari bercuti. So, update blog bila ade kelapangan atau pun perkara2 yang ingin saya kongsikan. Tak naklah bahasakan diri mama izan..cam tua sangat jer..padahal baru 30 tahun.Tapi kalo rakan2 selesa dengan panggilan ni..it's ok..
.
A week after CNY haritu, kami pergi ke damai laut perak..melalui genting, rawang..jauhnyerlah sampai 5 jam lebih..sampai nak sakit badan2. Kami pun lunch kat mcD teluk intan..kul 5 bertolak ke sitiawan lak..ingatkan dekat jer..rupernyer 1 jam baru sampai..pastu trus ke damai laut..jalan nak masuk resort punyerlah adventure..dilereng bukit..jumpe lak villa terbengkalai dengan semak samun..lagilah mendebarkan..betul ke ni or kene tipu..dahlah keliling hutan belukar saya cakap kat hubby.."..bang..ni kalo xde resort ni tepaksalah tumpang umah adik ni..".
.
Kami teruskan perjalanan sampai hujung jalan..mujur..ade rupernyer swiss garden resort..memang cantik tempatnyer..tapi nak dpt cantik ni kene melalui hutan dulu.Apa lagi cepat2 check in dan cari apartment..sbb dah terlalu letih..
.
Dah sampai apartment tu memasing dah kelaparan susu. So, sesambil tu saya snap sket picca lam apartment tu..
.
.
kakak dan abang di bilik..
.
baby aniq baring atas sofa
.

.

.

Dah menjamu spaggeti dan solat kami pun ke waterfront, lumut..jalan2 sesambil tunggu adik dari KL sampai..kami pun menunggu dengan suaminya..anak2 seronok berlari2 dengan kesejukan angin di muara..

.

@ waterfront,lumut

.

Tak larat dah nak tunggu adik..so..kami pun gerak lek ke resort..ingatkan bebudak ni nak tido dah..rupernyer nak makan spaggeti lagi..so, saya pun panaskanlah..senang. .siap ade stove letrik..

.pan and periuk kecik dan senduk pun disediakan..

.

Perut sume dah diisi dan senang hati..so..ketiduranlah anak2..bersiap sedia untuk xtvt esok harinya..

ok..wassalam..jumpe di bahagian lain..

1 comment:

  1. salam kenal,trjumpa blog ni waktu googled on damai laut...jmput follow kmbali,ye :)

    ReplyDelete