(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Friday, September 17, 2010

Eidul fitri 2010

Salam ukhuwwah buat semua...

Dikesempatan ini ingin kami mengucapkan Selamat Menyambut hari Raya eidulfitri dan mohon maaf zahir batin sekiranya ada salah dan silap yang disedari atau tak disedari. Semoga amalan kunjung mengunjung dapat merapatkan lagi ukhuwwah sesama kita.
Pagi raya pertama kami di jenderam hilir bersama2 PIL dan iparduai yang ada.Tapi..anak dara kami sedihlah plak..sebab cousin2nya lek kelate..
papa menggodek kamera sapelah tue..
Mama izan dan keluarga..tema kebiruan gitu..ahaks


Sebelum menunaikan solat sunat hari raya.FIL mama beri sedikit peringatan kepada anak2 dan menantu2nya untuk dijadikan bekalan di masa hadapan.Serta bersalam2man dan bermaafan.
Selain menjamu selera..aktiviti semasa hari raya..apa lagikan kalo bukan bergambar bagai..nak wat camno..mase nilah baru ade mood nak bergambar sakan.

Bergambar bersama ipar duai dan biras..

Petang raya pertama mama izan dan family berkunjung pula ke klang ziarah emak dan ayah serta adik beradik..takde gambarlah..mase tue mama xingat langsung nak bergambar.

Malamnya kami berkunjung ke rumah mak mertua adik2 mama izan. Emm..kemain berselera suami mama menjamu..maklum sajalh mereka sume tu masak sedap..mama pun makan segala juadah yang disediakan..mama makan sket jer tiap2 makanan tu..kalo tak molotup lak perut mama ni..memang seedaap...tokey kateringlah katakan..

Esoknya ziarah jiran depan umah.Dan kembali ke jenderam semula.

Suami mama nak pasang kipas dan wat ape2 yang patut..yerlahkan..masa cuti raye panjang..so settlekan pape yang terbelangkai tuh.

Malamnya bersoping beli barang2 untuk family day dan mama prepare pape yang patut.Ayam mama dah peram siap2 sebelum lek bercuti raye.

Masa yang dinanti..sudah tiba ..sebelum ke cherating kami lek umah kat temerloh wat pape yang patut.Nak tahu apa aktiviti di cherating??

nantikan entry berikutnya...wassalam

No comments:

Post a Comment