(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Friday, June 17, 2011

Decoder cctv baru

Salam mesra buat semua..alhamdulillah bersyukur dengan rezeki yang dilimpahkan..
Kelmarin kami ke bilut, bentong untuk mengambil decoder cctv yang baru untuk hawami hardware tersayang yang boleh online.

Memang Target tahun ni pun nak upgrade cctv, setakat ni baru beli decoder yang baru, lagipun yang lame dah rosak. Harga lebih kurang rm1300 tapi kami dapat harga kengkawankan yang sangat murah. Pasni akan tambah lagi 4 camera kat kedai, bertambahlah mata2 kami jika kami tiada di kedai.

Cctv yang lame tak boleh online, jadinya upgrade dengan beli yang boleh online..so, bila balik kampung atau pergi jenjalan lehlah kami tengok cctv. Staff ni kita tak boleh nak percaya 100% walaupun seolah macam bagi 100% kepercayaan.

Saya hanya mendengar perbualan suami dan en. Akbar. Dari hanya bisnes kedai komputer, kini sudah meluas bidang bisnesnya. Perkhidmatan buat cctv, auto gate, sistem UBS dan macam2 lagi. Projek bukan setakat ribuan jer malah sehingga puluhan ribu.

Kesimpulan dari perbualan mereka, bak kata pepatah hendak seribu daya tak nak seribu dalih, di mana ada kemahuan disitu ada jalan, bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian. Secara tak sedar perkara ini sebagai motivasi untuk saya mengharungi liku2 dalam berniaga.


No comments:

Post a Comment