(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Tuesday, January 11, 2011

Andai hati bisa dibaca..

Salam buat semua..

Andai hati bisa dibaca, alangkah indah hidup ini. Adakah antara kamu orang yang boleh baca apa yang lahir dihati orang lain?? Sudah tentu tidak bukan. Apakah patut kami dipersalahkan kerna menolong orang lain?? Sudah tentu tidak bukan. Sebab kami x boleh baca hati orang lain.
.
Apa yang kita lihat diluar tidak semestinya sama apa yang didalam hati. Bila sudah tahu perangai seseorang itu barulah kita boleh ambil tindakan selanjutnya. Tidak perlu lagi beri muka. Blacklistkan saje orang sebegini tak kira sedara mara atau adik beradik suami or isteri.
.
Keadaan yang kami tidak jangka ini, membuatkan kami kecewa dan sedih. Tak sangka orang yang suami mama sudah kenal sejak kecil lagi, ingin main2 dengan kami perkara yang berkaitan dengan jual beli barang. Seseorang yang sangat dikenali luarannyalah..nak guna akaun kami untuk order barang yang harganya ribu2an. Dan die tahu term diberi untuk bayar kepada pembekal hanya sebulan. Tapi atas dasar saudara kami minta dari pembekal term 2 bulan.
.
Bila cek dah dikeluarkan, die minta tangguh lagi...macam mane ni? dalam mase 2 bulan takkan main contractor tak bayar kat die lagi..mustahil..kami pun ade amik projek sendri, dibayar paling lewat 3 minggu.
.
Sudahlah kami susah begini, seseorang yang kami harapkan sokongan, mengkondem dan menyalahkan kami buat kerja begini. Peliklah saya, ade ke orang lam dunia ni tahu orang yang luarannya nampak hebat tapi sebenarnya tidak seperti diluarannya itu..
.
Now kami sangat sedih... Bila kami dah susah begini tiada siape yang nak bantu kami, tapi bila agak senang.... Ya Allah mudahkanlah segala2nya.
.
Walaupun kami sudah amat2 berhati2 dalam perniagaan ini. Masih terkena gak. Esok, lusa bukannya kita tahu ape yang akan berlaku. Tapi kita boleh berdoa, hanya inilah yang boleh saya lakukan sekarang.:(
.
Harap rakan2 berhati2lah dan berwaspada dengan orang sekeliling anda..wassalam

No comments:

Post a Comment