(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Saturday, January 15, 2011

Snack

Salam ceria buat teman2 semua...

Semoga semuanya mendapat kesihatan berpanjangan..amiin..

Sejak 2 menjak ni kami sekeluarga mengamalkan pemakanan yang sihat. Jarang2 sangat makan junk food yang merapu2 tuh. Walaupun agak mahaal tapi kalo sakit lagilah mahal nak bayo kos rawatannyer..betul tak??
.
Jadinya bila pas lunch atau diner, mestilah nak mengunyah sesuatu kan. So, kami makanlah segala menda yang berkaitan dengan bijirin. Amyra suka honey star, amirul suke coco crunch, papa lak suka cornflake..kenelah beli sume tuh. Mama izan pun mencubalah campur sume tuh then makan. Memang sedaplah. Now papa lak wat campuran..sedap katanya.
.
Mama izan leh kongsikan resepi. Tak susah mane pun. Kalo macam ni punya senang resepi pun maleh gak baik dok lam kubur kan tak yah makan. Aish mengarut lak mama ni..tapi betullahkan..
.
Ni ha rupernyer bila dicampurkan..
.
snack yang seedap dimakan seisi keluarga

Resepi:

*masukkan satu senduk cornflake (yang original), coco crunch dan honey star ke dalam mangkuk.

*Kemudian masukkan susu segar ke dalam mangkuk tadi. (Mama letak susu marigold).

*Apa lagi ..makanlah..senang baitu...

.ok..len kali mama izan akan kongsikan resepi hasil dari citarasa kami sekeluarga..wassalam

6 comments:

  1. salam knal mama izan,

    ahaks...juga kgemarn anak2 akak t.kira breakfst r lunch r dinner...dorang lbih suka tlan bnda ni bbanding nasi

    ReplyDelete
  2. sama la mcm anak kak ain tu..w/pun dah besar panjang suke jugak makan makanan tu..

    ReplyDelete
  3. Salam

    Kak Zai pun dah jadi budak2 makan segala cerial.memang sedap dah tu senang menyediakannya.

    ReplyDelete
  4. salam

    dedua tuh mie suka
    cococrunch n honeystar..

    tp lama tak beli..
    skunk dok telan yg shape up 14 days plak.. hehehehehe

    // klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

    ReplyDelete
  5. seriously sy pun teringin nak makan makanan kesihatan mcmtuee..tapi lum mampu lg..quaker oat pun bgus mama izan..hehehe

    ReplyDelete
  6. so shy lady:salam kenal..samelh mcm anak2 izan ni..nasi x sdap..tp ok gak mkn ni dr junk food:)
    k.ain:makanan ni pun sesuai utk semuakan:)
    k.zai:xpe mkn snack mcm ni, sihat..:)
    mimie:xper..slow2 mkn..:)
    lalink:a..a..izan pun mkn quaker gak campur dgn milo or coklat..bykkan susu gak:)

    ReplyDelete