(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Friday, November 2, 2012

Saujana Janda Baik, Pahang

Alhamdulillah...kami dapat berkumpul sefamili di Janda Baik, Pahang. Kiranya family gatheringlah nih. Kami telah menginap di Chemperoh Saujana Janda Baik. Chemperoh ni boleh memuatkan sehingga 20 orang dewasa dengan harga sewa RM700 semalam. Perjalanan dari Temerloh lebih kurang 1 1/2 jam. Kami lalu jalan biasa untuk menikmati kawasan perkampungan...yerlah...tu...banyak hutan juge..

Tempat ni memang best kalo pergi bersama2 famili. Seriuss sunyi dan sangatlah privacy. Kanak2 pun boleh mandi sungai instead of kolam, maybe lebih selamat...Airnya memang sejuk...tapi anak2 ni berendam berejam2 pun tak rasa sejuk. Boleh ke sini http://www.saujanajandabaik.com/ untuk info yang lebih tepat.

Kami yang paling awal sampai...tapi sesat gak nak cari saujana chemperoh nih. Sebabnya saya tak meneliti arahan untuk ke saujana janda baik nih dengan baik. Cari signboard saujana janda baik memang xde...Lam website kata, jalan ke saujana janda baik ni 1km seblum Saufiville,so..sepatutnya kami cari saufiville nih. (lain kali teliti betul2 ye mama izan). Erm biasalahkan...pengalaman mengajar kita untuk lebih baik..betul tak?


adam dan amirul berdua jer..x tahulah apa xtvt mereka ni..

bapa2, anak2 memang x dpt dipisahkan dgn air...

Seronok jer mereka ni main air, sampai jer sume terus tukar uniform nak mandi...bukan selalu dapat main airkan. So, berendam berejam pun xde hal..ok.. jer..bukan setakat anak2 jer..bapak2 pun kemain lagi main simbah2nyer..sungai ni bebetul depan chemperoh saujana janda baik.



berderet kereta 5 beradik sebelah suami saya..

 inilah rupanya rumah chemperoh di Saujana Janda Baik...

Petang nak ke magrib tu, suami saya dah siap2 hidupkan api nak bakar2 ayam, ikan, dan macam2 lagi. Tapi x sempat amik gamba. Walaupun disediakan tempat makan, kami tak guna pun...kanak2 ramaikan, so lebih sesuai dan selesa makan diberanda jer. Tak banyak pun yang saya makan, saya tak berapa selera masa ni, mungkin sebab tangan saya yang terseliuh sakit nih..so..agak moody..


separuh tidur didalam..separuh tidur diberanda...kami anak beranak tidur diberanda nak merasai pengalaman yang baru...sejuknyer x terkata...

pandangan dari pintu masuk....

Saujana Janda Baik, Pahang ni mempunyai padang yang agak besar sesuai nak buat family day di sini. Anak2 pun seronok berlarian di sini.

Papa long dan anak2 lelakinya tidur dalam khemah...



x tahu bunga apalah nih...

tempat makan barbeku pun disediakan...

Esoknya, bangun jer tidur terus ke sungai kanak2 ni...mak2nyer pula sibuk menyediakan brekfes..

di pagi ahad...bangun pagi terus nak berendam dalam sungai..

pose istimewa untuk teman2 pengunjung...

sejuklah...janganlah simbah air kat mama...grr..grr


pandangan dari jalan...



dah siap mengemas nak balik..inilah bahagian dalam rumah...

Rasanya anak2 ni tak puas lagi main air...mereka ni brenti main pun kerna hujan dah turun...kami pun bersiap2 dan kemas2 mana-mana yang perlu. Cukuplah sudah cuti2 kali nih...moga diberi rezeki untuk menikmati keindahan ciptaan Yang MaHa Esa...ok..cukup untuk kali ini..zai jian..

No comments:

Post a Comment