(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Saturday, December 25, 2010

Melawat kilang sissons

As salam buat teman2..

Baru2 ni kami berada di Selangor, kebetulan mase tu kat bangi, tetiba staff call cakap ade sekolah dah borong cat, jadinya stok cat silkglo base tint dan pastel habih. Dah alang2 dekat dengan nilai ni kami pun bercadang nak amik stok cat direct dari kilang sissons terus. Kalo kami call pengedar sissons Pantai Timur sure 3,4 hari baru sampai...lagipun esok hari sabtu nak lek ke Temerloh semula.

Sebelum nak pegi tu of cos lah kene bagitau pihak pembekal kami Pantai Timur, kalo tak nanti kene halau lak. Jadinya, bos pun call pihak PT soh diorang arrange sume2, fax purchase order..senanglah keje kami, hanya jumpe supervisor bahagian pengeluaran dan collect jer cat yang dah diorder tu.


Gudang cat yang dah siap, yang ni cat tungolac iaitu cat untuk besi dan kayu.



Kiranya ni kali pertamalah mama izan melawat kilang sissons nih...banyak betul cat yang dibancuh setiap hari. Mama pun apa lagi amik gambarlahkan, namenyer pun bloggerkan. Kilang Sissons ni kat nilai 3, yang mane nilai 3 ni terkenal dengan tempat yang ade jual barang2 murah terutamanyer kain2, tudung, langsir dan macam2lah.




Cat2 yang dah siap disealkan dan diasing2kan ikut company pengedar.


Bahagian tepi kilang.

Dah siap semua, kami pun pegi makan2. ..jumpe lagi..wassalam

No comments:

Post a Comment