(your code)

Rakan seperjuangan ;-)

Friday, December 17, 2010

Tukar2 tempat

As salam buat semua..

Apelah mendanyer yang bertukar2 tu ye..Sebenarnya dah lame sangat dok tayang cat2 offer kt pintu masuk kedai, dah tinggal sikit pun cat offer tu, ralatlak kan bila kastemer tanya x banyak pilihan.

So, mama izan pun cadangkan kat bos a.k.a suami mama supaya letak segala macam toilet bowl dr dok kat belakang xde sape yang perasan. Kalo kastemer tanya baru tunjuk, jadinya ramailah yang tak tahu kami ade jual.




inilah pintu masuk kedai mama izan



Walaupun tidaklah ade hari2 yang beli, tapi sedikit banyak orang yang lalu lalang nak pegi KFC tu , ternampak aksesori toilet tu ..jadi tersimpanlah dalam kepala mereka. Manalah tau sok , lusa, tulat ke toilet pecah or nak wat umah ke..lehlah beli kat kedai ni.

kakilima kedai, hujung skali KFC, sebelah ni, Ayamas..bagus x??


Tips berniaga:

1. Ubahsuai kedai anda dalam jangka waktu tertentu supaya kastemer tak boring dan staf x boring.
2. Tukar banner sekurang2nya 6 bulan sekali bergantung kepada bajet kedai anda.
Insyaallah kalo ade tips lagi akan mama kongsikan. Wassalam

1 comment:

  1. Assalamulaikum wbt..saya tetarik dengan orang melayu membuka kedai perniagaan. Amat bagus sekali tidak ramai orang melayu memceburi kedai hadware.. Saya harap dapat memberi tips dan nasihat menarik..

    ReplyDelete